Геополитическото напрежение и промените в политиката карат супер богашите да мигрират в

...
Геополитическото напрежение и промените в политиката карат супер богашите да мигрират в
Коментари Харесай

Европейският град, към който милионерите започнаха да мигрират

Геополитическото напрежение и измененията в политиката карат супер богашите да мигрират в по-благоприятни юрисдикции. Бързото евакуиране на 1,5 милиарда швейцарски франка от Credit Suisse в края на 2022 година от богати притежатели на сметки сподели какъв брой бързо тези хора могат да реагират на финансовите опасности.

Промените в пазарните условия, данъчните тласъци, опции за визи и подобренията и метода на живот също могат да подтикват решенията за пренасяне измежду богатите хора. Пандемията, новият хибриден модел на работа и повишаването на ранното или полупенсиониране измежду хора в петдесетте си години са съдействали за тази наклонност на нараснала подвижност.

Консултантската компания Henley & Partners предвижда, че рекорден брой от 128 000 милионери ще се реалокират в международен мащаб тази година, надминавайки предходния връх от 120 000 милионери, подложен през 2023 година Въпреки това, притокът на богати чужденци също провокира политически отговор в някои страни, водещ до смяна на финансовите тласъци, за чужденците, които идват да живеят и работят.

Къде мигрират богаташите съгласно изследване на консултантите от Knight Frank?

Оказва се, че един европейски град е разгласен за най-честия избор за милионерите, съгласно отчета.
 Милионерите бягат от Китай и Англия - кои са европейските страни, които ще превлекат най-вече богаташи през 2024?
Милионерите бягат от Китай и Англия - кои са европейските страни, които ще превлекат най-вече богаташи през 2024?

От къде има максимален отлив?

Според отчет European Lifestyle Report на Knight Frank , 83% от богатите хора - тези, които печелят 1 милион $ или повече - избират живота в града поради неговите културни и стопански изгоди, макар неговата претъпканост.

Междувременно 17% избират селските или курортните региони, поради естествената им хубост и по-бавния темп на живот.

Докладът, оповестен по-рано тази седмица, интервюира 700 богаташи от 11 страни, в това число Обединеното кралство и Съединени американски щати, с цел да дефинира най-привлекателните европейски градове и курорти.

Той класира 10 дестинации въз основа на пет основни индикатора: стопанска система, качество на живот, околна среда, инфраструктура, подвижност и човешки капитал.

Париж прeтендира за първото място, превъзхождайки другите в области като стопанска система и човешки капитал, които включват фактори като университети, корпоративни централи и културни вложения.

Париж e следван от Берлин, Барселона, Виена и Мадрид , всеки от които предлага неповторими културни, стопански и начин на живот преимущества, които се харесват на заможните хора, които се реалокират. Сред курортите Вербие в Швейцария е водещ избор, прочут с първокласния си алпийски живот. Монако, с неговия блестящ средиземноморски метод на живот, също е мощно желан.

Изненадващо, Лондон , постоянно считан за център на богатите, се класира на седмо място и не влезе в първата петица.

Knight Frank открива че 19% от хората със висока чиста стойност (тези със стойност 30 милиона $ или повече) възнамеряват да аплайват за втори паспорт или поданство в друга страна.

Основните опасения за пренасяне на милионерите са сигурността и анонимността, следвани от опциите за работа, данъчните съображения и образованието.

Докато поколението Z и милениалите дават приоритет на работните места, по-старите генерации са по-фокусирани върху данъчните въпроси.

В отчета се споделя: " Сигурността и данъчното облагане са по-важни за лицата с висока чиста стойност, в сравнение с опасенията за виза при пренасяне. С възходящата геополитическа неустойчивост и провокациите, свързани с поверителността в цифровата епоха, този фокус не е неочакван. "

" Геополитическото напрежение и измененията в политиката карат богаташите да се реалокират в по-благоприятни юрисдикции ", счита Кейт Евърет-Алън, началник на европейското жилищно изследване на Knight Frank, сподели в отчета.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР